bizimle iletişime geçin >>>>

Çiğ Beslenmeye Geçiş Nasıl Olmalı?

Çiğ Beslenmeye Geçiş Nasıl Olmalı?

Çiğ beslenmeye geçiş iki şekilde de yapılabilir.

İlk yöntemde (Cold Turkey Metodu), köpekler 12-24 saat, kediler ise 6-12 saat arası aç bırakılıp sonrasında kendisi için uygun olan Rawie mama verilerek ani geçişle sağlanabilir.

İkinci yöntemde (Kademeli Geçiş Yöntemi) ise, daha çok sindirim problemi yaşamış ya da geçişte zorlanan kedi ve köpekler için önerilmektedir. Aşağıdaki tabloda belirtildiği gibi ilerleyerek sindirim sistemlerinin daha kolay uyum sağlaması sağlanacaktır. 

   

Rawie Freeze Dried mamaları isteğe göre su ile ıslatarak servis edebilirsiniz.

Rawie mamaların besin özelliklerini kaybetmemesi için uzun süre neme ve havaya maruz kalmaması gerekir. Bu nedenle kuru olarak sunduğunuz mamaların 1 günden uzun süre besleme kaplarında bırakılmamaları tavsiye edilmemektedir. Islatılan mamalar 1 saat içinde tüketilmeli ya da buzdolabında 1 gün boyunca saklanabilmektedir.

Geçiş sürecinin başında, bağırsak florası alışkın olmadığı besinle karşılaşacağı için dışkıda değişiklikler gözlemlenebilir. Bu durum normal ve beklenen bir süreçtir.

Değişime dirençli evcil hayvanınızı Rawie mamalara alıştırmak için ödül mamalarımızı ıslatarak başlangıç yapmayı deneyebilirsiniz. Koku esansı içeren kuru mamaya alışkın olan kedi ve köpekleri doğal gıdalara geçiş sürecinde alışkanlıklarından vazgeçirmek biraz süre alabilir. Bunu sürekli fast-food yiyen bir kişiyi sağlıklı gıdalara yöneltmek gibi düşünebilirsiniz. Unutmayın ki bu süre zarfındaki istikrarınız, onun daha sağlıklı bir ömür geçirmesi için ilk adımınız olacaktır.

Sorularınız ve merak ettikleriniz için veteriner hekimimize danışmaktan çekinmeyiniz.🐾